Leerlingparlement CBO Meilân naar Den Haag

Op 20 januari gaat de leerlingenraad van de Tarissing naar Den Haag! Zuid-Friesland heeft hier een leuk artikel over geschreven.

Honderd leerlingen van het Leerlingenparlement van CBO Meilân in Oudehaske gaan maandag 20 januari naar de Tweede Kamer om over grote vraagstukken te praten en te delen.

CBO Meilân heeft vijftien leerlingenraden, die samen het Leerlingparlement vormen. Het Leerlingparlement komt jaarlijks bij elkaar om over grote vraagstukken te praten en te delen. In 2017 in het gemeentehuis van Heerenveen over de wensen voor hun school, in 2018 bedachten ze het dier welke het karakter heeft van hun school in het gemeentehuis van De Fryske Marren en steunen ze nu elk jaar het WWF met adopteren van hun eigen dier. In het provinciehuis van Leeuwarden vorig jaar zijn de 17 werelddoelen uitgewerkt en gepresenteerd en dit jaar gaan ze richting Den Haag

In twee bussen gaan de leerlingen eerst naar Scheveningen. Daar gaan ze naar Madurodam om te kijken in welk gebied van Nederland zij hun geld zouden investeren. In de middag gaan ze naar het parlement en de Tweede Kamer voor een vragenuurtje met Eppo Bruins en Gertjan Seegers, beiden van de ChristenUnie.

De kinderen zullen de Kamerleden vertellen welk gebied zij belangrijk vinden en waarom. De kinderen hebben op school vragen voorbereid over het onderwijs en zullen de Kamerleden aan de tand voelen. Deze vragen komen vanuit het koersplan van CBO Meilân en hebben te maken met drie opdrachten:

1 CBO Meilân laat kinderen ontwikkelen tot zelfbewuste sociale wereldburgers;

2 CBO Meilân leren is onderscheidend, toekomstbestendig leren;

3 CBO Meilân is samen doen.

Deze gezamenlijke dag met de vijftien scholen is bijzonder, waardevol en vergroot de blik van deze kinderen. Wanneer kan je nou invloed uitoefenen op het hoogste niveau. Samen voor de wereld van morgen.”

Bron: https://zuidfriesland.nl/artikel/1076565/leerlingparlement-cbo-meilan-naar-den-haag.html

Pagina delen: